Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Измамници трупат милиони с фалшиви обяви за евтино море
Автор: Екип Burgas24.bg 11:00 / 28.05.2010Коментари (1)1254
© Burgas24.bg
"TOP OFERTA!!! Почивай 6 дни на Слънчев бряг в супер хотел само за 350 лева. Плати сега и почивай през август". Обява с такъв текст и изключително примамлива снимка на луксозен комплекс с басейн може да ви коства парите за море. Причината е, че МВР отчита бум на фалшивите оферти за почивка заради кризата. Така вместо в нов хотел хваналите се на въдицата на измамниците туристи нощуват най-често в гората под звездите. Защото вместо сграда на посочения адрес има само нива, коментира Александър Масларски от Комисията за защита на потребителите.

Затова инспекторите препоръчват преди резервация да се проверят няколко важни неща. На първо място, трябва да проверите дали въпросният хотел или къща има интернет сайт. В електронната страница на икономическото министерство или в съответната община, където се намира комплексът, можете да проверите дали обектът е включен в регистъра и наистина съществува. Ако в обявата има единствено мобилен телефон без адрес, факс или мейл, също трябва да ви светне лампичка, че обявата най-вероятно е фалшива. Второто важно нещо е да попитате лицето, което отговаря за обявата, дали например капарото не може да се плати от ваш познат на място. Ако човекът увърта и откаже - това също е сигнал за евентуална злоупотреба. Можете да пуснете и телефона на обявата в големите интернет търсачки. Ако той изскача при различни оферти с една и съща снимка - това е сигурен знак за измама, обясни още Масларски от Комисията за защита на потребителите. При сайт, който не е специализиран и не изисква регистрация, опасността също е голяма.

Дали една къща или хотел съществува можете да проверите и в офиса на туроператор на място, обясни Байко Байков от Агенцията на туроператорите и туристическите агенти. Цената за селски къщи при туроператор и в интернет е почти една и съща, а в първия случай се знае кой поема отговорност за качеството на услугата, обясни още Байков.

Ако все пак се прецакате да платите на измамник, парите ви са почти безвъзвратно изгубени, обясниха от Комисията за потребителите. Ако се оплаквате от качеството на услугата и се докаже, че тя не е на ниво или рекламата не отговаря на действителните условия, недобросъвестният собственик може да бъде санкциониран. Повечето сметки, по които се превеждат парите, според полицията са в банкови клонове в малки градове или села. Освен това те най-често са отворени с фалшиви документи или на името на роми, на които е платено, за да дадат данните си. Така че понякога се налага туристите да се превърнат в детективи, за да не влязат в капан, докато организират почивката си.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 28.05.2010 г.
0
 
 
Затова най-хубаво е - на плажа с палатката! Дори мога да ви дам идея как да си "направите" хладилник. Просто ви трябва агроаптека ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бедствено положение по Южното Черноморие
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: