Задържаха измамници, продавали земи с фалшиви документи
Задържаха измамници, продавали земи с фалшиви документи / снимка: Sofia Photo Agency
Задържаха измамници, продавали земи с фалшиви документи
26261
Задържаха измамници, продавали земи с фалшиви документи
  • Задържаха измамници, продавали земи с фалшиви документи

Двама мъже са били задържани от служители на реда при опит да продадат земеделски земи, ползвайки фалшиви документи, съобщават от полицията. Те са били арестувани в офис на фирма за купуване на земи, намиращ се в района на Автогара-Шумен. Единият от задържаните е на 41 години от София, а другият на 39 години - от Димитровград.

При извършения обиск в първия са били намерени две лични карти, едната от които била фалшива - с негова снимка, имена и лични данни на мъж от София. При задържането той опитал да я унищожи.

Другият мъж не представил документи и самоличността му е била установена след проведени допълнителни мероприятия. Изяснено е, че единият арестуван е криминално проявен, а другият е познат на полицията.

В края на 2009 година 39-годишният мъж предложил на служители на въпросната фирма да им продаде земи в Североизточна България. През януари тази година мъжът поискал да продаде на служител на фирмата 60 декара земи в землището на село Ивански.

Преди дни 41-годишният мъж представил пълномощно и лична карта с данни на 38-годишен мъж София, като се представил за син на 69-годишния собственик на имотите, който го упълномощил да ги продаде. За сделката със земите била поискана сума от 220-230 лева на декар или общо 12 000 лева, цена, която е около 2 пъти по-ниска от пазарната спрямо лятото на 2009 година.

Пред полицейските служители двамата мъже дали противоречиви обяснения кой и как ги е снабдил с фалшивите документи. Материалите по случая са предадени на Районна прокуратура. Мъжете са задържани за 24 часа.

Други новини от Шумен